6 Eylül 2014 Cumartesi

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar

Bitkisel Yağlar Saç Dökülmesi


Saç dökülmesi ile ilişkilendirilen bir çok bitkisel yağ var, bunlar için saç dökülmesine iyi geldği yeni saç çıkardığı vb söylenmekte peki gerçeklik payları neler. Bu yazıda size hint yağı, badem yağı, argan yağı, biberiye yağı, çam terabentin, çörek otu yağı, susam yağı, çay ağacı yağı, sarımsak yağı, yılan yağı, hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, jojoba yağı, avokado yağı, ısırgan tohumu yağı, defne yağı, at kestanesi yağı hakkında bilgiler vereceğiz.


Saç Dökülmesinde İşe Yaradığı Düşünülen Ama Yaramayan Yağlar


Bu yağlar sırasıyla yılan yağı, çam terabentin, susam yağı, badem yağı, argan yağıdır.

Yılan Yağı


Hakkında o kadar çok şey yazıldı o kadar çok bilgi üretildi ki uzman geçinen bitkiselci şifacılar bile paylaştı bu yağı, oysa yılan yağı diye bir şey yok, hiç olmadı. İşin komik tarafı ABD de yılan yağı tüccarı dolandırıcı manasında kullanılıyor. Yani yılan yağı dedikleri yağ saç dökülmesinde bir işe yaramaz.

Çam Terabentin


Hakkında çok internet reklamı yapılan esansiyel bir yağdır çam terabentin. Esasen işe yarar, saç derisinde dolaşımı arttırır ve saç köklerini besler ancak maalesef ülkemizde orjinalini bulmanız çok zor hatta imkansız. Çünkü orjinal çam terabentin elde edilmesi zor ve fiyatı yüksek bir yağ. Yani aktarlarda satılan ürünlerin çoğu sahte.3-5 liraya çam terabentin olmaz.

Susam Yağı


İnternette çok fazla bahsedilen bir yağ olması susam yağüını insanların saç dökülmesinde kullanmasına neden oluyor. Ancak susam yağı saç dökümesini engelleyici bir yağ değil, kıl köklerini besleyebilir ancak saç dökülmesinde öyle aman aman etki etmez.

Badem Yağı


Hemen hemen her köşe başında saç dökülmesini engeller gibi yazılar var. Kısa süreli kullanımda bir etki veya saç çıkarmasını bekleyemezsiniz. 3-4 sene boyunca her yıkama öncesi kullansanız belki işe yarar ancak kısa vadede saç dökülmesine iyi gelmesini bekleyemeyeceğiniz yağlardan birisidir.

Argan Yağı


Son dönemlerde popülerleşen bir diğer yağ, satıcılara ve şifacı tayfasına bakarsanız her derde derman. Ama ne bilimsel ne de dermatolojik bir gerçekliği yok. Argan yağı saç dökülmesini engeller diye bir takım asılsız bilgiler dolanıyor ama bu mümkün değil. E vitamini yönünden zengin bir yağ saç köklerini besler ama dökülme engelleyici etkileri yoktur.

Saç Çıkaran Yağlar


Saç dökülmesini engelleyen saç köklerini besleyen ve kısa vadede etki eden yağları saymak gerekirse bunlar, hint yağı, çörek otu yağı, biberiye yağı, çay ağacı yağı, sarımsak yağı, hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, jojoba yağı, avokado yağı, ısırgan tohumu yağı, defne yağdır.

Hint Yağı


İçeriğinde bulunan ricinoleik acid sayesinde saç dökülmesini durdurduğu gibi yeni saç oluşumunu teşvik eden nadide yağlardan birisidir hint yağı. Saç dökülme probleminiz varsa çekinmeden kullanabilirsiniz.

Çörek Otu Yağı


Çörek otu yağı çok özel bileşikler içerir. İçeriğinde bulunan maddeler yardımıyla saç dökülmesine ve saç beyazlamasına iyi gelir. ancak çörek otu yağını saç dökülmesinde kullanırken, 30 ml çörek otu yağı, 30 ml hint yağı, 10 ml e vitamini, 10 ml biberiye yağıyla karıştırmak çok daha etkili sonuç verir.

Biberiye Yağı


Saç dökülmesinde kullanılan ve etkili bir yağdır, yapısı gereği saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırır. uçucu bir yağdır hint yağı ve jojoba yağı ile seyreltilip kullanılması daha faydalalıdır.

Çay Ağacı Yağı


Özellikle saç derisinde kan dolaşımını arttırıcı etkileri olan ve dezenfekte ediciliği yüksek bir yağdır. Çay ağacı yağını avokado yağı, hint yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Sarımsak Yağı


Gerek anti bakteriyel özelliği gerekse yapısında bulunan kükürtle saç dökülmesine çok iyi gelen bir yağdır sarımsak yağı. Ancak sarımsak yağını piyasadan almak yerine evde kendiniz hazırlayınız hem daha etkili hem daha güvenli olur. 100 gram keskin taşköprü sarımsağını blendırdan geçirip 100 ml hint yağında güneş gören bir konumda 15 gün kadar bekletin. Daha sonra bu yağı süzüp içerisine 10 ml biberiye yağı, 10 ml lavanta yağı ve 10 ml e vitamini ilave edin işte size en etkili saç dökülme yağlarından bir tanesi hazır.

Hindistan Cevizi Yağı


Saç derisini besleyici bir yağdır. Saç derisinde dezenfekte edici özellikleri vardır. Yapısında bulunan  myristic acid saysinde oldukça iyi bir yağdır. 100 ml hindistan cevizi yağını, 10 ml biberiye yağı, 10 ml e vitamini, 10 ml lavanta yağı, 10 ml limon yağı ile karıştırıp hoş kokulu bir saç dökülmesini önleyici yağ elde edebilirsiniz.

Lavanta Yağı


Saç dökülmesinde etkili uçucu bir yağdır, saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır, ayrıca seboreik dermatit ve kepek gibi sorunlarda da etkilidir. Lavanta yağı saç derisindeki problemlere iyi gelmesinin yanında hoş kokusuyla da hazırladığınız saç bakım ürünlerine ayrı bir hava katar. Esansiyel yağ olmasından dolayı hint yağıyla karıştırıp kullanabilirsiniz.

Jojoba Yağı


Jojoba yağı saç dökülmesinde oldukça iyidir. Ayrıca kuru kaşıntılı saç derisine iyi gelir. Çay ağacı yağı, biberiye yağı ve e vitmaminiyle karıştırılıp kullanırsa daha etkili sonuçlar verir.

Avokado Yağı


Yapısında bulunan  zengin vitaminler sayesinde saç derisine oldukça iyi gelir. Vitamin olarak dünyadaki en zengin yağlardan birisidir. özellikle 10 ml biberiye yağı, 10 ml e vitamini ile karıştırılırsa daha iyi sonuç verir

Isırgan Tohumu Yağı


Yapısı zengin yağlardan birisidir. Saç derisi bakımında işe yarar, çörek otu yağı, hint yağı biberiye yağı lavanta yağıyla karıştırılıp kullanılabilir.

Defne Yağı 


Anti dezenfektan özelliği bulunan güzel bir yağdır, iki türlüdür defne tohum yağı ve defne yaprak yağı siz yaprak yağını kullanmalısınız saç dökülmesi için ülkemizde çok üretilmesine rağmen diğer yağlar gibi safını bulmakta zorlanabilirsiniz. E vitamini, lavanta yağı ile karıştırabilirsiniz.

At Kestanesi Yağı


Saç dökülmesine iyi gelen yağlardan birisidir. kendiniz hazırlarsanız oldukça faydasını görürsünüz. Zatne piyasadakilerde bahsedeceğimiz yöntemle hazırlanır. Ancak size vereceğimiz tarif hint yağlı olduğu için dökülme durdurmada daha başarılı olur. 100 gr at kestanesini toplayıp blendırdan geçirin, 100 ml hint yağında 15 gün güneş gören bir yerde bekletin. Etki arttırmak için içerisine 1 baş sarımsak da koyabilirsiniz. Daha sonra süzdüğünüz bu yağ karışımına 10 ml bi,beriye yağı, 10 ml limon yağı, 10 ml lavanta yağı, 10 ml e vitamini ilave ediniz. Saç dökülmesine karşı bakım yağınız hazır.

Saç Dökülmesine Karşı Bakım Yağı Kullanımı


Yağları duş almadan en az 15 dakika önce saç derinize sürün. Eğer vaktiniz varsa ne kadar beklerseniz o kadar iyidir. Yağları direkt yıkamak yerine kafanıza önce şampuan sürün iyice yedirin sonra suyun altına girin. Böylece yağlar daha kolay çıkar saç derinizden. Sülfatsız şampuanlar kullanmaya özen gösterin.

Bitkisel Yağlar Nerede Satılır


Hemen hepsini bulamasanızda buradaki yağların büyük çoğunluğunu hem ekonomik hemde orjinal biçimde doakozmetik.com adresinden satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder